Tannregulering for barn - Oslo, Sandvika og Sandefjord

Tannregulering for barn

Tannlege på Nesbru i region Asker og Bærum

 
På barn og tenåringer er det relativt enkelt å flytte tenner. Forflytningen underlettes av at kroppen vokser. Vevene forandres og tilpasser seg lettere. Det er til og med mulig å påvirke ansiktets vekst med hjelp av tannregulering. Tannlege Kristin Aanderud-Larsen er en av landets fremste spesialister innen tannregulering for barn.

En første undersøkelse
 Tannlegen registrerer hvordan tenner og kjever forholder seg til hverandre. Eventuelle avvik registreres. Som pasient får du informasjon om problemer og risiko, samt hva som eventuelt kan gjøres med problemet.

Avtrykk, røntgen og tracing
Om tannregulering kan være aktuelt gjør tannlegen alltid en mer omfattende undersøkelse før behandlingen gjennomføres.

Et avtrykk av tennene tas. Ved hjelp av dette fremstilles deretter gipsmodeller som fungerer som grunnlag for planleggingen. For å se forholdene mellom kjeveben, tenner og ansiktskjelett benytter tannlegen seg også av røntgen.

Ansiktets profil tegnes deretter opp. På tegningen påføres nå verdier fra bl.a røntgen inn. Metoden kalles tracing.

Behandlingen
Valget av behandling er unik for hver pasient. Generelt kan man si at behandling med tannregulering som oftest strekker seg fra et halvt til 3 år.

Tenner og kjeveben vil ofte ta seg tilbake til sin opprinnelige posisjon. Det er derfor viktig å følge opp behandlingen. Derfor blir det som regel limt på tynne strenger på baksiden av tennene (retainere, gommer) slik at tennene ikke flytter seg tilbake. Disse strengene synes ikke og er heller ikke noe funksjonelt problem.
 
Loading
  • tannregulering-for-barn
  • tannregulering-for-barn-2
  • tannregulering-for-barn3
  • lokaler-nesbru
 
 
Skjul skjema
 
Skriv ut