Tannregulering for voksne - Bærum, Oslo og Sandefjord

Tannregulering for voksne

Tannlege på Nesbru i region Asker og Bærum

 
Tannregulering for voksne er blitt mer og mer vanlig og vi oppnår svært gode resultater. Risikoen for en viss tilbakegang når behandlingen er ferdig er noe større sammenlignet med behandlingen mot barn. Med god planlegging og behandling kan man imidlertid oppnå fine og permanente resultater også hos voksne. så lenge tenner, tannkjøtt og bein er friske, kan tenner bli flyttet og dermed kan alle utnytte dette tilbudet. Tannlege Kristin Aanderud-Larsen er en av landets fremste spesialister innen tannregulering for voksne.

Behandling av bittfeil

En første undersøkelse
Tannlegen registrerer hvordan tenner og kjever forholder seg til hverandre. Eventuelle avvik registreres. Som pasient får du informasjon om problemer og risiko, samt hva som eventuelt kan gjøres med problemet.

Avtrykk, røntgen og tracing
 Om tannregulering kan være aktuelt gjør tannlegen alltid en mer omfattende undersøkelse før behandlingen gjennomføres.

Et avtrykk av tennene tas. Ved hjelp av dette fremstilles deretter gipsmodeller som fungerer som grunnlag for planleggingen. For å se forholdene mellom kjeveben, tenner og ansiktskjelett benytter tannlegen seg også av røntgen.

Ansiktets profil tegnes deretter opp. På tegningen påføres nå verdier fra bl.a røntgen inn. Metoden kalles tracing.

Behandlingen
Valget av behandling er unik for hver pasient. Generelt kan man si at behandling med tannregulering som oftest strekker seg fra et halvt til 3 år.

Tenner og kjeveben vil ofte ta seg tilbake til sin opprinnelige posisjon. Det er derfor viktig å følge opp behandlingen. Derfor blir det som regel limt på tynne strenger på baksiden av tennene (retainere, gommer) slik at tennene ikke flytter seg tilbake. Disse strengene synes ikke og er heller ikke noe funksjonelt problem. 

Vi har klinikk i Sandefjord og på Nesbru.  
 
 
Skjul skjema
 
Skriv ut